• Dette er en afholdt begivenhed.

Præsidentinderne

fredag 2 november, 2018 kl. 19:30 - 21:00

Brutalt vanvittig og grotesk komedie

Med tre fantastiske skuespillere, Kirsten Olesen, Karen-Lise Mynster og Stine Schrøder Jensen, præsenterer Det Kongelige Teater et intenst og vanvittig morsomt stykke af den østrigske dramatiker Werner Schwab. Werner Schwab døde 35 år gammel i 1994, men nåede at sætte et skelsættende aftryk på europæisk dramatik med en lang række stykker, der stadig i dag har en skræmmende aktualitet.

Tre rengøringskoner i den nederste del af fødekæden tørner mod hinanden i et usselt køkken. I et bombardement af ord og iført gummihandsker punkterer de hinandens livsløgne. Det er et sønderrivende råb fra samfundets bund, Europas skraldespand. For selv om ”lortet” er usynligt for de fleste, betyder det ikke, at det ikke eksisterer, og at der ikke er nogen, der skal tage hånd om det. Forfatteren giver på brutal og humoristisk vis stemme til dem, der bogstavelig talt tager hånd om det. Han skildrer med grotesk vanvid alt det ”lort”, som kræver at blive renset væk. Stilen er brutal i sit udtryk. Alt udpensles på en stærkt underholdende måde.

Forestillingen varer 1 time og 30 minutter og spiller uden pause.

Drama af Werner Schwab oversat af Birgitte Kolerus
Medvirkende: Kirsten Olesen, Karen-Lise Mynster, Stine Schrøder Jensen