Piraterne fra Penzance

onsdag 10 januar, 2018 kl. 19:30

Nu sejler det igen  for Figaros

Figaros har tidligere besøgt Sønderborg Teaterforening med en Gilbert & Sullivan operette, nemlig HMS Pinafore – det hele sejler, med stor succes. Figaros kaster sig nu over Gilbert & Sullivan operetten Piraterne fra Penzance, som er et overflødighedshorn af sentimentale sørøvere, bøvede betjente, dejlige damer, tunghøre tanter, flotte fyre og gamle generaler.

Historien er, som altid hos Gilbert & Sullivan, absurd og fjollet. Den unge Frederik er sat i lære hos en flok blodtørstige pirater, som dog ikke er mere blodtørstige end, at de af princip aldrig plyndrer forældreløse. Frederik kan først blive en fri mand, når han fylder 21 – desværre er han født den 29. februar og må derfor vente til, han er 84. Men da han møder en generalmajor og dennes mange døtre, falder han pladask for den skønne Mabel.

Med Figaros bliver det ikke mindre morsomt. Forestillingen er fyldt med satire, samtidig med at sang og musik er af meget høj kvalitet.

Operettesatire frit efter Gilbert & Sullivan af Kjærulff, Dueholm og Krogsgaard

Instruktion, bearbejdelse og medvirkende: Hans Dueholm, Lisbeth Kjærulff, Rasmus Krogsgaard og Allan Dahl Hansen
Orkester: Figaros husorkester OneBigMan Symphony Orchestra i skikkelse af pianist m.m. Allan Dahl Hansen
Produktion: Den Ny Opera og Figaros, www.figaros.eu