LIVA

lørdag 24 februar, 2018 kl. 19:30

En kabaret om frihed – om kendte og elskede Liva Weel

Liva Weel var elsket af sit publikum og af sine mange skiftende bejlere og ægtemænd. Hendes kompromisløse trang til selv at bestemme gav hende store kunstneriske sejre, men også voldsomme personlige nederlag. Vi møder Liva som en kvinde, der insisterer på sin frihed – kunstnerisk såvel som personligt. På begge fronter oplever hun en opblomstring under krigen, da friheden er under pres. Sammen med PH (Poul Henningsen) skriver hun den ikoniske tekst til sangen ”Man binder os på mund og hånd”. Med de dobbelttydige linjer, der narrer både censuren og nazisterne, synger hun sig lige ind i danskernes hjerter. Liva udødeliggjorde sange af blandt andre PH, Kai Normann Andersen og Børge og Arvid Müller. Flere af sangene fra 1930’erne og 1940’erne indgår i forestillingen.

Der er introduktion til forestillingen kl. 18.30.

Kabaret af Vivian Nielsen

Medvirkende: Ellen Hillingsø, Birgitte Raaberg, Karsten Jansfort og Henrik Koefoed
Instruktion: Rolf Heim
Scenografi: Sisse Gerd Jørgensen