Kleopatra

fredag 22 marts, 2019 kl. 19:30

Koncertsalen Alsion

Smuk og iørefaldende opera af dansk komponist

Den Jyske Opera har sat det som et mål at genopføre værker fra den danske nationalskat og lægger ud med en af de største,  men næsten glemte  danske komponister August Enna (1859-1939).
August  Enna var umådelig populær i sin samtid og hørte til de mest opførte danske komponister både herhjemme og i udlandet. Hans musik hører hjemme i den romantiske tradition, og den er smuk, iørefaldende, følelsesladet, farvestrålende og dramatisk.
Forklædt som drømmetyder lykkes det prins Harmaki at komme ind i dronning Kleopatras palads for at myrde hende og genvinde magten over Egypten.

Mordet er planlagt sammen med Kleopatras kammerpige, der er dybt forelsket i Harmaki. Men Harmaki bliver slået af Kleopatras skønhed og  er ude af  stand til at gennemføre mordet. Da kammerpigen bliver klar over, at hun er ved at  miste Harmaki, afslører hun mordplanerne for Kleopatra. Harmaki bliver dræbt – og kammerpigen må erkende de frygtelige konsekvenser af sin jalousi.

Synges på dansk med danske overtekster

Der er introduktion til forestillingen kl. 18.30

Opera i 3 akter af August Enna med libretto af Einar Christiansen efter roman af H.R.Haggard
Medvirkende: Den Jyske Opera og Sønderjyllands Symfoniorkester