Hvem spiller ud?

søndag 1 oktober, 2017 kl. 15:00

Morsomt, alvorligt og menneskeligt!

”Det er vanvittigt! Nu kommer folk her og regner med, at de skal grine”, sagde forfatteren, D. L. Coburn, da han havde læst anmeldelser af sit stykke, som blev beskrevet som en komedie. Han forstod ikke et ord. Han troede, han havde skrevet en tragedie. Ganske vist handlede hans stykke om alderdom, ensomhed og spildte muligheder. Men han havde ikke forudset, at alvor og humor kan være hinandens forudsætninger.

Martin Winter og Sophia Dupont, som begge bor på plejehjem, fatter sympati for hinanden. Ingen af dem synes at have andre venner, og de nyder hinandens selskab. Martin tilbyder at lære Sophia at spille kort, og de begynder at spille en stribe spil, som Sophia altid vinder. Martin er en rigtig dårlig taber, så han bliver mere og mere frustreret og afslører et ualmindeligt hidsigt temperament. Sophia, derimod, bliver til gengæld mere og mere dreven og selvsikker. Mens de spiller, har de lange samtaler om deres familier og tidligere liv i “verden udenfor”.

Skuespil af Donald L. Coburn, oversat af Jesper Klein

Medvirkende: Susanne Heinrich og Peter Schrøder