• Dette er en afholdt begivenhed.

De stuerene

mandag 29 januar, 2018 kl. 19:30

Historien om 20 år med Dansk Folkeparti

Den 6. oktober 1995 – i sig selv en ganske almindelig fredag. Og dog!
I den politiske historie er det en ikke helt uvæsentlig dag. På denne dag så et nyt parti dagens lys på Christiansborg. Et parti, hvorom den tidligere socialdemokratiske statsminister Poul Nyrup Rasmussen udtalte ”Set med mine øjne, stuerene, det bliver I aldrig”. Det er naturligvis Dansk Folkeparti, der er tale om.

Mungo Park Koldings De stuerene er en fortælling om Dansk Folkepartis første 20 år fra 1995-2015, og Nyrups berømte ord har givet titlen. Forestillingen er på en og samme tid humoristisk og fortalt med et glimt i øjet, mens den samtidig er sober og reel. Forestillingen er bestemt ikke blot en glorificering af Dansk Folke- parti, og den er bestemt aktuel for andre end medlemmer af Dansk Folke- parti.

Debatteater af Line Mørkeby i samarbejde med Jens Korse, Michael Schøt og Lasse Bo Handberg

Prolog af Pia Kjærsgaard
Instruktør: Kasper Sejersen