Bortførelsen fra Seraillet

fredag 3 april, 2020 kl. 19:30

Koncertsalen Alsion

Opera af Mozart  – om kærlighed og had

Bortførelsen fra Seraillet var allerede i Mozarts levetid den mest succesfulde og hyppigst spillede af hans operaer, og den hører i dag til fast standardrepertoire i Europas store operahuse. Det er derfor med stor glæde, at vi kan præsentere denne opera i Den Jyske Operas opførelse sammen med Sønderjyllands Symfoniorkester.

Bortførelsen fra Seraillet udforsker den fascinerende og komplekse konstellation af kærlighed og had. To unge engelske kvinder er fængslet i et fornemt palads i Tyrkiet af den mægtige Bassa Selim. Han holder dem fanget i seraillet – hans mystiske harem – mens deres partnere forsøger at befri dem. Men ønsker de to kvinder virkelig at undslippe? Eller har de fundet noget i orienten, som de aldrig havde drømt om før?

Synges på tysk med danske overtekster

Der er introduktion til forestillingen kl. 18.30

Opera i 3 akter af Wolfgang Amadeus Mozart med libretto af Johann Gottlieb Stephanie d.y.  med ny dialog af Philipp Kochheim
Medvirkende: Den Jyske Opera og Sønderjyllands Symfoniorkester