The Danish Girl

onsdag 17 november, 2021 kl. 19:30

Danseforestilling om den første transkønnede kvinde i verden

”I mit legeme boede to skarpt adskilte væsner, der stod fremmede og næsten fjendtligt overfor hinanden, fordi hver af dem kun havde plads for den ene.” Lili Elbes kamp for at blive anerkendt som kvinde og lægge fortiden bag sig bliver på fængende, poetisk og samfundsrelevant vis fortalt gennem dansen, når The Danish Girl indtager scenen. Historien om danskeren, der som den første transkønnede kvinde i verden fik fortaget en kønskorrigerende operation, er fundamentet til romanen The Danish Girl af den amerikanske forfatter David Ebershoff, og derefter Hollywoodfilmen af samme navn. Black Box Dance Company har som de første nogensinde modtaget rettighederne til at omdanne denne rørende fortælling til en danseforestilling.

Danseforestilling efter bogen og filmen af samme navn

Medvirkende: Bjørk-Mynte Paulse, Giorgia Reitani, Jasmine Gordon, Juame Luque Parellada, Jon Ipina, Elena P. Nielsen og Mikkel Alexander Tøttrup
Musik og lyddesign: Christian Tronhjem
Iscenesættelse og koreograf: Tim Rushton