ET DUKKEHJEM

fredag 20 november, 2020 kl. 19:30

FORESTILLING NR. 14Henrik Ibsens eviggyldige klassiker om Noras opgør i ægteskabet

SALG MIDLERTIDIGT INDSTILLET

Henrik Ibsens kontroversielle mesterværk havde premiere for 140 år siden! I dag er forestillingen om Nora fortsat gyldig for alle menneskers længsel efter friheden til at bestemme over eget liv. Henrik Ibsen satte spørgsmålstegn ved relationen mellem sin tids fastlåste kønsroller. Han konfronterede publikum med de illusioner mennesket sætter op for sig selv – og det gør han fortsat.

Helmer, Noras ægtefælle, tiltræder snart sin nye stilling som bankdirektør. Det er et trin op på karrierens og dermed samfundets øverste trin, og han tager Nora med sig. Men Nora har en hemmelighed, der kan knuse Helmers drømme. Er Helmer villig til at ofre sig, da det virkelig brænder på og hemmelighederne afsløres?

Drama af Henrik Ibsen

Medvirkende: Sicilia Gadborg Høegh, Peter Christoffersen, Johanne Louise Schmidt, Mikkel Arndt og Sofie Torp
Iscenesættelse: Anna Balslev. Scenografi og kostumer: Jonas Fly
Produktion: Det Kongelige Teater, www.kglteater.dk