RIGOLETTO

fredag 9 oktober, 2020 kl. 19:30

U D S O L G T

BILLETSALGET ER MIDLERTIDIGT INDSTILLET
En af de mest spændende historier i operahistorien

Giuseppe Verdi har forvandlet Victor Hugos skuespil Le roi s’amuse (Kongen forlyster sig) til en af de mest spændende historier i operahistorien. Operaen er en mørk og knivskarp krimi, der udspiller sig i Mantova i Lombardiet i det 16. århundrede i en verden befolket af gangstere, sammensvorne, ludere – og en vanskabt hofnar, som forgæves forsøger at redde sin eneste datter fra en fordærvet verden. Melodierne i Rigoletto er nogle af de mest kendte i musikhistorien. Verdi var da også så overbevist om, at han havde skrevet et mesterværk, at han afkrævede sine sangere fuldstændig tavshedspligt. Han forbød endda tenoren at fløjte arien “La donna è mobile” uden for teatret før premieren. Men siden 11. marts 1851 har melodierne fra Rigoletto lydt igen og igen verden rundt.

Synges på italiensk med danske overtekster.

Der er introduktion til forestillingen kl. 18.30.
Premiere i Sønderborg.

Opera i 3 akter af Giuseppe Verdi med libretto af Francesco Maria Piave efter et skuespil af Victor Hugo

Medvirkende: Den Jyske Opera og Sønderjyllands Symfoniorkester
Dirigent: Tecwyn Evans.